خواص چاودار ( روگن )
همواره از چاودار به عنوان آردی سبک در تولید نان استفاده می شده است.
چاودار ( روگن) بدلیل داشتن رنگ تیره و متفاوت نانی با رنگ قهوه ای متمایل به خاکستری ارائه می دهد
و همواره در ترکیب با سایر آردها طعم و عطر مناسبی به نان حاصل داده و
در بسیاری از کشورها بصورت پرک در انواع غذاها کاربرد فراوان دارد.
با توجه به ساختار غذایی چاودار ( روگن) به قسمتی از خواص غذایی و درمانی حاصل از مصرف آن اشاره می کنیم:
چاودار( روگن) دارای درصد مناسبی فیبر بوده که این خاصیت موجب شده این غله گزینه مناسبی جهت کاهش وزن باشد.
در چاودار ( روگن) درصد مناسبی از بتاگلوکان وجود دارد که این ماده سبب خاصیت درمانی
این غله در کنترل عارضه های مختلف مانند کنترل سنگ صفرا، کاهش قند خون، چربی و افزایش ایمنی بدن می شود.
لازم به ذکر است چاودار ( روگن) دارای درصد بالایی از پروتئین می باشد
که این خاصیت سبب افزایش ارزش غذایی این غله نسبت به سایر غلات در تغذیه کودکان و نوجوانان می شود.
این غله به صورت ترکیب با یولاف ( جودوسر) سبب تشدید خواص درمانی یولاف ( جودوسر) می شود.
مصرف توامان چاودار ( روگن) و غلات با درصد فیبر بالا در کنترل عارضه های گوارشی،
سرطان کولون تاثیر بسزایی دارد و پیرو این خاصیت شاهد کاهش فشار خون در افراد مبتلا و کاهش قند خون در افراد دیابتیک خواهیم بود.
در این غله مقادیر مناسبی از آنتی اکسیدان و ویتامین ها بلاخص ویتامین E وجود دارد که سبب بهبود ایمنی بدن،
کنترل آسم در کودکان و جلوگیری از تشکیل سلول های سرطانی در بدن می شود.
این غله حاوی مقادیر مناسب از منیزیوم، کلسیم، آهن و فسفر می باشد که در کنترل کم خونی،
رشد مو و بهبود پوست به همراه سایر ویتامین های موجود درآن تاثیر بسزایی دارد.